Over de Voorkamer

Winkelier van het Jaar - 12 juli 2019

De Voorkamer mag met trots vertellen dat ze Winkelier van het Jaar geworden is!

"De Winkelier van het Jaar Verkiezing" is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Winkels en winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven en waar klanten iedere keer naar teruggaan omdat ze de beste service,prijs en kwaliteit leveren kunnen kans maken op deze titel. Deze winkels verdienen het om in de spotlights te staan! De Voorkamer straalt juist de warmte, gezelligheid en originaliteit met karakter uit die bij Grave hoort. Ze mag zich nu "Winkelier van het jaar" noemen van Gemeente Grave in de categorie woonwinkels en heeft een mooie derde plek in Noord-Brabant weten te bemachtigen.

Dat je zo'n prijs wint is natuurlijk ontzettend leuk en geeft veel voldoening voor het harde werken" vertelt Suzanne, "maar dat je klanten je persoonlijk komen bedanken met een flesje wijn en de wethouder nog speciaal een grote bos bloemen komt overhandigen namens Gemeente Grave is extra hartverwarmend".

Remco: "Inmiddels zitten we alweer twee jaar met onze winkel in het historische centrum van Grave sinds dat we in 2013 begonnen zijn. Iedere dag is genieten en maken we heel wat klanten tevreden. De een met oude vintage spullen en de ander met nieuwe woontrends. Ook online vallen we op omdat onze webshop afwijkt van de standaard. Zo kun je daar ook snuffelen naar interieur spullen, zowel vintage als nieuw. Dat maakt onze winkel authentiek."

Remco & Suzanne zijn blij verrast met alle steun en stemmen van hun klanten en willen ze daarvoor dan ook hartelijk bedanken!

De Voorkamer opent deuren in Grave - 17 juni 2017

GRAVE - Grave is een nieuwe sfeervolle winkel rijker. Zaterdag 17 juni 2017 heeft wethouder Anja Henisch officieel De Voorkamer geopend, een plek voor inspiratie, decoratie en antiek. “We zijn erg blij met deze locatie,” vertelt eigenaresse Suzanne Laurensse, “ons concept past perfect bij het historisch centrum van Grave.”

Van origine is Suzanne vormgever. Ze heeft jaren gewerkt bij museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Haar droom was om een eigen winkel te starten, waarin ze haar passie van antiek en nieuwe woontrends graag deelt met haar klanten. Vier jaar geleden verwezenlijkte ze haar droom en onlangs vond ze samen met haar partner Remco Peters een nieuw onderkomen voor haar winkel.

Mooie spullen
Van oudsher is een voorkamer een kamer aan de voorzijde van het huis, die enkel gebruikt werd op zondag en voor hoog bezoek. In de voorkamer vond je dan ook de mooiste spullen. “Lang heb ik daarom niet na hoeven denken over een toepasselijke naam”, zegt Suzanne.

“Mijn klanten ontvang ik met plezier in een sfeervolle winkel en geef ze graag het gevoel van thuis mee.”
De Voorkamer is een winkel vol inspiratie, bijzondere woonaccessoires, stoere en unieke items, antiek en stijlvolle decoratie. Voor iedereen is er wel een mooi cadeau te vinden.

Webshop
Voor de toenemende internetverkopen is de webshop vernieuwd. Remco: “Tegenwoordig is de kracht achter een succesvolle zaak, de samenwerking met andere ondernemers én het internet. Toch blijft de vraag naar een fysieke winkel bestaan. We prikkelen graag onze zintuigen en winkelen is voor velen een ontspannend uitje. Het historisch centrum van Grave leent zich daar uitstekend voor.”

De Voorkamer zit aan de Rogstraat 20 in het historische hart van Grave. De winkel is vier dagen per week geopend. Op woensdag, donderdag en vrijdag ben je welkom tussen 10 en 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 17.00 uur. Ook op koopzondagen gaan de deuren los.