www.de voorkamer.com strijkijzer boekensteun antiek ijzer 506Geniaal! Dit is nog eens hergebruik van oude materialen. Altijd al eens gedacht wat je nou met zo'n oude antieke strijkbout moet doen? Juist! Gebruik hem als steun voor je boeken.

Je kunt het strijkijzer ook goed recylclen als deurstopper of presse-papier. Wie aan het milieu wil denken, gebruikt de gebruiksvoorwerpen van vroeger op een leuke manier waar het misschien niet helemaal voor bedoeld is, zoals een boekensteun. Het maakt je interieur wel een stuk interessanter! We hebben regelmatig nieuwe strijkijzers in onze webshop te koop.

aug, 19

Een warmer interieur - Schapenvachten passen bij ieder interieur. Het maakt je huis warmer, rijker en mooier. Bij een stoer, ruig en rauwig huis zoals een industrieel interieur passen dan ook bruine en grijze kleuren. Met een langharige vacht kun je die authentieke stijl nog meer benadrukken. En bij een Scandinavisch interieur kies je sneller voor een klassieke witte vacht waar je ook lekker zacht op kan zitten. Terwijl je in een moderne inrichting misschien wel voor een gevlekte lamsvacht gaat. Welke schapenvacht past het beste bij jou?

juni, 19

Winkelier van het jaar - De Winkelier van het Jaar Verkiezing is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Winkels en winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven en waar klanten iedere keer naar teruggaan omdat ze de beste service,prijs en kwaliteit leveren kunnen kans maken op deze titel. De Voorkamer straalt juist de warmte, gezelligheid en originaliteit met karakter uit die bij Grave hoort. Ze mag zich nu -Winkelier van het jaar- noemen van Grave in de categorie woonwinkels en heeft een derde plek in Noord-Brabant weten te bemachtigen.

mei, 19

Het geluid van vroeger  We doen het allemaal. In de auto, in de tuin, gezellig onder het koken en zelfs in bad. Radio luisteren is onmisbaar in ons huishouden en er omheen. In de goede oude tijd zaten we nog met het hele gezin gekluisterd aan de radio voor dat ene programma. Wat een heerlijke gezelligheid. Wil je die goede oude tijd weer in huis halen? Ga dan op zoek naar een oude retro radio of lp-speler. Het geluid van vroeger komt weer helemaal terug door de luidsprekers van een oude radio.

mrt, 19

Maandag is wasdag
Zaterdag ging je in bad, want zondag moest je er tip top uitzien in de kerk. Het oude badwater kon je mooi gebruiken om je kleding in te weken. En omdat je zondag de was niet buiten mocht hangen, begin je maandag met de was! Wat klinkt als een hele organisatie, is back to basics helemaal zo gek nog niet. Het bespaard trouwens een hele hoop voor het mileu en je rekening. Was van de waslijn in de lente ruikt heerlijk fris en ziet er zo gezellig huiselijk uit met oude knijpers.

jan, 19

Op de dag van de liefde werken openingszinnen niet!!
“ Er wordt een engeltje vermist in de Hemel. Volgens mij heb ik haar gevonden” Verschrikkelijke teksten op je kaartje, op whatsapp, tinder en insta. Een mooi kaartje, bloemetje of een klein cadeautje van je geliefde, daar score je punten mee! Wij vinden zoiets heerlijk romantisch... en daar werken wij graag aan mee! Heb je dus een speciale wens bij het bestellen met inpakken, laat het ons weten!

 

okt, 18

Dozen... heel veel dozen. Groot, klein, dik en dun.

Wij vinden inkopen voor de zaak natuurlijk hardstikke leuk, maar wat moeten we nou met al dat afval? Nou kunnen we een heel lang verhaal schrijven over het milieu, dat weten jullie nu wel. Wij ook. Dus om kort te zijn; we love recycling omdat het loont. We verpakken jullie aankopen met de dozen die andere grote bedrijven weggooien. Wij vinden dat het best nog een ronde mee kan en zo houden we de kosten laag. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu!

 

okt, 18

Herfst.

De bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en sneller donker. Met deze kleuren maak jij het deze herfst exta gezellig in huis! Wat zijn deze herfst de kleuren die je in huis moet halen?? Heel simpel... de kleuren die je nu buiten ziet. Warme kleuren zoals okergeel, oranje en aarde tinten zijn deze herfst echt een must-have. In combinatie met een ruitenplaid en petrol kleuren komt jouw interieur echt uit de verf. Trek je laarzen aan, ga erop uit en geniet van de buitenlucht. Als je dan in de namiddag thuiskomt kun je gezellig aan de keukentafel gaan freumelen. P.s. vergeet de warme chocomel niet!

mei, 18

We zetten graag iemand in het zonnetje... vooral onze moeder! Maar waar verrassen we haar dit jaar mee?